Home  // Sve je Energija // Energija u nama // Energija misli i osećanja

 


 

Ako znate svoj potencijal da se osećate dobro, nećete ni od koga drugog tražiti da se osećate dobro. Oslobodićete se želje da kontrolišete svet, jer znate da ste vi jedini koji stvarate svoju stvarnost. Odlučite šta želite. Verujte da to možete imati. Verujte da to zaslužujete. Verujte da je moguće. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Energija misli i osećanja

11.09.2011.

Film i knjiga Tajna su pre par godina popularisali ono na čemu naučnici odavno rade kako bi dokazali dejstvo naših misli, osećanja i uverenja na život koji živimo, a što su sve stare civilizacije i mnogi velikani istorije znali i koristili u svom životu. 

 
Tajna je, kažu, zakon privlačenja – sličnosti se privlače! Svako od nas je magnet koji sve privlači u svoj život i dobro i loše. Privlačimo frekvencijom svojih misli, svojih osećanja i uverenja stvari koje su slične frekvencije. 
 
 
Zato bi bilo dobro da postanemo svesni svojih misli, ako već nismo. Da pažljivo biramo svoje misli. U tome nam pomažu naše emocije i mi ustvari treba da budemo svesniji kako se osećamo. Emocije koje imamo su te koje treba da nam pomognu u odabiru misli. Emocije nam govore da li smo na dobrom putu u kreiranju svog života.
 
Kada osećamo krivicu, bes, ljutnju, frustraciju, očaj i strah jasno nam je da se loše osećamo, da je u pitanju negativan doživljaj. Emitujemo loše frekfencije i privlačimo iste takve. Jedan loš događaj u našem životu može da izazove lavinu drugih, ako ne znamo da se zaustavimo. Insistiranje na tim emocijama, ostajanje dugo u njima, ne donosi nam ništa dobro. To je ono čemu su nas učile i sve religije sveta i koje navode veru kao spasioca.  Vera u dobro i u ljubav je ono što nas spašava u teškim vremenima, čak i kada oko sebe ne vidimo ništa dobro.
 
Zakon privlačenja kaže da su negativna osećanja putokaz da treba da promenimo misli. Promenom misli, malo po malo, promeniće se i osečanja, a time i vrsta energije koju privlačimo. Svesno, iznutra, radimo na tome da se bolje osećamo umesto da zavisimo od spoljašnjih okolnosti. Pozitivne emocije, kao što su oduševljenje, nada, radost, ljubav, dobrota, strast, živahnost i osećaj slobode nam govore da se dobro osećamo u svojoj koži. To je zato što to jeste naša prava priroda. Emitovanjem dobrih frekvencija sve više ćemo i privlačiti iste takve. 
 
Svi mi imamo i dobre i loše trenutke u životu, ali ako ste hronično nezadovoljni znači da se previše zadržavate na negativnim stvarima, a premalo na pozitivnim. Tajna vam se otkriva kako biste konačno postali svesni svojih misli i osećanja, jer su oni jedini kreatori vaše svakodnevice i vašeg života.
 
Naučite da budete mirni i da skrenete pažnju sa onoga što ne želite i sa svega što osećate prema tome. Poklonite pažnju, svesno, onome što želite da doživite. Vaš unutrašnji glas mora da prevlada spoljašnji. Jer, SADA je jedino vreme kada možete da se osećate dobro, bez obzira na sve, a koje će vam doneti ono što želite sutra. Ono što danas jeste, imate i osećate je ono što ste bili juče, zato danas budite ono što želite sutra da budete, imate i osećate.