Home  // Odmor i relaksacija // Wellness i SPA // Visoka očekivanja

 


 

U Srbiji i okruženju postoji velika ponuda kvalitetnih i luksuznih usluga, a sa više novca - svet je mali za vas.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Visoka očekivanja

27.08.2011.

Wellness i SPA podrazumeva kvalitet, pre svega, ali i ono što je "in". Zato se od centara najpre očekuje da budu suprotnost svakodnevnom, ubrzanom i stresnom načinu života. Treba da budu vaše utočište - oaza mira, opuštanja i uživanja i da vaš boravak učine prijatnim i nezaboravnim. Uz to, očekuje se da na jednom mestu možete naći sve, ili gotovo sve što vam treba za održavanje dobrog izgleda i psihofizičke kondicije. Dobra oprema i stručno i iskusno osoblje se podrazumeva.

 
 
Ako sve sumiramo, koristi od korištenja Wellness i SPA programa su: smanjenje napetosti usled stresa (sprečavanje bolesti), bolji izgled (više samopouzdanja) i kvalitetno provedeno vreme (uživanje i radost življenja).
 
Specijalizovani Wellness i SPA - Danas je sve više sportskih klubova i uspešnih firmi koje svojim članovima i zaposlenima obezbeđuju pristup u sopstvene oaze mira, koje su programski prilagođene upravo njihovim potrebama.
 
Dečji Wellness i SPA - Svi veći Wellness i SPA centri u svetu imaju dečji Wellness, za roditelje koji dolaze zajedno sa decom. To je kombinacija Wellness i SPA programa prilagođenih i deci i odraslima. Tu su obavezno bazeni, igraonice i vrtići, uključujući sve što je potrebno za čuvanje dece dok roditelji uživaju u svojim tretmanima.
 
Terapeutski Wellness i SPA - Wellness ili SPA centar se po pravilu ne bave terapijom, već to rade bolnice, medicinski ili rehabilitacioni centri. Prema statistikama, u hirurškim i drugim medicinskim intervencijama rezultati zavise 20% od pripreme, 40% od kvaliteta same intervencije i čak 40% od postoperativnog tretmana. U tom smislu, Wellness i SPA tretmani ublažavaju posledice medicinskih intervencija, rešavaju vas nagomilanog stresa kao posledice same operacije, omogućavaju vam potreban odmor i prikupljanje snage za bolji oporavak organizma.
 
Ishrana - U nekim hotelima uključena je i specifična ishrana, posebno kao deo programa za mršavljenje. Za sada, taj aspekt nije toliko naglašen, ali postoje naznake da će se to promeniti.