Ples boja

28.07.2011.

Leonid Afremov, slikar, savremenik, rođen je 1955. godine u Vitebsku na severoistoku Belorusije. Uprkos njegovom poreklu i tmurnoj Belorusiji posleratnog doba, njegove slike su izrazitog kolorita i odišu optimizmom. Postoji više serijala slika - samoća, parovi, muzičari…. Reč je o originalnoj tehnici ulje na platnu. Leonid Afremov je diplomirao u poznatoj umetničkoj školi u Vitebsku ​​1978 i jedan je od njenih elitnih članova.

 

 

Njegova tehnika slikanja je svakako otvorila novu dimenziju umetnosti. Nakon eksperimentisanja i pronalaženja sebe i svog stila, Leonid se odlučio za slikarske noževe, špahtle i metalne četke i naravno, ulje. Motivi su uglavnom ulice poznatih gradova, gradski život noću, danju,  po kiši, izlozi prodavnica, kao i portreti muzičara i sve to u njegovom specifičnom stilu. Njegov stil nije teško prepoznati – mozaik “konfeta” živahnih i blještavih  boja i svetlost uhvaćena i zadržana na platnu.

 

On za sebe kaže: „Pokušao sam različite tehnike  tokom svoje karijere, ali sam se  zaljubio u slikanje sa uljem i paleta-nožem. Svaka od mojih slika donosi različita raspoloženja, boje i emocije. Volim da izražavam lepotu, sklad i duh ovoga sveta u mojim slikama. Moje srce je u potpunosti otvoreno za umetnost. Svaki od mojih radova odražava moja osećanja, osetljivosti, strasti i muziku iz moje duše. Istinska umetnost je živa i inspirisana humanošću. Verujem da nam umetnost pomaže da se oslobodimo agresije i depresije.“

 

 

Trenutno, njegova  umetnička dela  se prikupljaju širom sveta. Postoje mnogi zadovoljni kolekcionari iz Amerike, Izraela, Italije, Francuske, Engleske, Španije, Norveške, Kanade, Australije, Novog Zelanda i drugih zemalja.

 

Leonid Afremov danas živi na Floridi. Na internetu možete pronaći galerije njegovih slika sa cenama.